playschoolangol@gmail.com

+36 70 509 2747

Általános információk

A foglalkozások heti egyszeri (vagy kétszeri alkalommal) 45/60/90 percesek.

6-8 fős kis csoportokban tanulunk, egyedi módszer alapján, mellyel bárki - aki heti 4x10 percet ráfordít - eredményesen tanulhat. Már 3 hónap után látványos eredményeket lehet elérni!

Tanóráink délután kezdődnek, legkorábban 15.30-kor, legkésőbb 18.00-kor, így a gyerekek és a  szülők is kényelmesen  odaérnek az órákra iskola és a munka után, akár vidékről is. Igény szerint (2 éveseknél) lehet délelőtt is a tanóra, a nem napköziseknél pedig kora délután is. Ha kevésnek tűnik a heti egy alkalom, lehetőség van hetente háromszor vagy négyszer reggeli foglalkozásainkra is, a városban több helyszínen is.

A gyerekek kényszer nélkül, az életkori sajátosságaikat figyelembe véve, az összes érzékszervüket használva, játékokon, társasjátékokon, meséken, énekeken, mondókákon, miden napi szituációkon keresztül tanulnak, énekelnek – ahogyan az anyanyelvüket is megtanulják.

A hangsúly ovis és kisiskolás korban a megértésen és a beszélgetésen van, nem a nyelvtan vagy a szavak magolásán.
Nemcsak hasznos szavakat, hanem kifejezéseket is tanulhatnak, melyeket képesek lesznek a mindennapi élethelyzetekben, szituációkban alkalmazni. (orvosnál, házimunka, útbaigazítás, stb.)

A gyerekek  egy csipet varázsporral  minden óra elején elrepülnek egy varázsszőnyegen az angol, német játékok birodalmába, ahol 99%-ban csak angolul és németül beszélgetünk, énekelünk, játszunk, miközben észre sem veszik, hogy valójában tanulnak. Amit tanulunk, azt el is játsszuk (pl.: vásárlás, étterem, pizza sütés) vagy meg is valósítjuk (pl.: fagyizás).

Saját kiadványaink mellett Oxford-os és MM Publication’s-ös tankönyveket használunk.

A Galériában található több link is az órákról.

Kiknek ajánljuk foglalkozásainkat?

Reggeli ovis angol, német (2-3 és 4-6 éveseknek)

2-3 és 4-6 éveseknek indítunk 6-10 fős csoportokat heti 3-4 munkanapon, általában reggel, illetve délutánonként egyeztetett időpont alapján magánóvodákban, családi napközikben. Így a gyerekek a megszokott környezetükben ismerkedhetnek az angollal, némettel és a szülőknek sem kell külön megszervezni a gyermek különórára való eljutását, délután jut idő egyéb külön órákra, vagy pihenésre, hiszen óvodai idő alatt lezajlanak a foglalkozások.
Aki a Rét utcai, a Damjanich, a Bajcsy, Honvéd vagy a Nemzetőrsori oviba jár és szeretne reggelente velünk angolozni és/vagy németezni, azoknak az ovijukhoz közeli magánintézményben tartjuk a foglalkozásokat és utána át is visszük a gyerekeket az saját ovijukba, így a szülők is nyugodtan odaérnek a munkahelyükre.

A heti magas óraszám miatt egy év alatt akár 6-800 új szót is elsajátíthatnak a gyerekek.
Minden héten új mesét dolgozunk fel, könyv formában és/vagy videón; havonta 4-8 angol gyerek dalt tanulunk; valamint a mindennapi szituációkat is eljátsszuk.
Óráinkat a csoportok befogadóképességéhez, érdeklődéséhez igazítjuk.
Nem csak idegennyelven tanulunk, de a gyerekek lexikális tudását (éjszakai állatok-nappali állatok, hogyan lesz a hernyóból pillangó) valamint a szociális készségeiket (miért kell mindent megkóstolni, miért kell rendet rakni magunk után, stb.) is fejlesztjük.

Az órákon csak angolul beszélünk!

A főoldalon a Youtube linkre kattintva megtekinthető egy-két kezdő és haladó reggeli ovis angolos órákon készült video karácsonyi műsor, stb.!

Baba angol (2 év alattiaknak)

Heti egyszeri 30 perces komplex foglalkozás 2 év alatti gyerekeknek, ahol dalosan, játékosan, bábozással és a szülőkkel együtt fedezzük fel a világot egy kicsit angolul is!

Sok mozgásos és finommotorikus fejlesztő gyakorlatokat végzünk a gyerekek életkorának megfelelően, melyet a mindennapoba beépítve elősegítjük gyermekünk fejlődését. Ezen kívül a foglalkozás során olyan fejlesztő feladatokkal, játékokkal ismerkedhettek, amelyekkel még tudatosabb szülőkké válhattok!

Óráink sokszínűsége leköti még a legkisebbek figyelmét is és mivel kis csoportban vannak (maximum 6 fő), a szocializálódást is elősegíti a későbbiekben.

Bölcsiseknek, kiscsoportosoknak (2-3 éveseknek)

6 fős csoportokban  ismerkednek a gyerekek a választott második nyelvvel, hetente egyszer 40 percben. A fő hangsúly a nyelv megszerettetésén van, sok mozgással,  játékkal, mesével, dallal. Audio-vizuális eszközöket is használunk. Eleinte a szülők is aktívan részt vesznek az órákon.

Alapszavakat, játékokat, mondókákat, cselekvéseket, angol gyerekdalokat, meséket tanulnunk.

Az órákon 99%-ban csak idegennyelven beszélünk!

Ovisoknak (4-7 éveseknek)

6-8 fős csoportokban, hetente egyszer (igény szerint kétszer) 45 percet tanulunk. Sok a mozgás, a játék, mese, dal, szórakozás, de már a drámára is nagy hangsúlyt fektetünk. Több leegyszerűsített mesét, szituációt (süti sütés, farsang, pizza készítés, boltban stb.) dolgozunk fel és el is játsszuk azokat.  Még nincs nyelvtan, a nyelvet intuitíven sajátítják el. A gyerekek már egyszerűbb mondatokat használnak.  Audio-vizuális eszközöket használunk.

Alapszavakat (színek, számok, testrészek, játékok, gyümölcsök, zöldségek, rovarok, virágok, játszótér, erdei állatok, stb.) egyszerűbb kifejezéseket tanulnak.

Az órákon 99%-ban csak idegennyelven beszélünk!

Kisiskolásoknak (7-10 éveseknek)

Ebben a korban a gyerekekkel az eddigi tudásukra alapozva különböző szituációkat dolgozunk föl, játszunk el, valamint a számukra ”kevésbé izgalmas, de mégis fontos tananyagot” játékos formában, viccesen dogozzuk fel (prepozíciók, érzékelés, idő, tájékozódás, útbaigazítás, étteremben rendelés, orvosnál, vásárlás stb.). A különböző témakörökhöz kapcsolódó szavakat, egyszerűbb és bonyolultabb kifejezéseket tanulnak.
6-8 fős csoportokkal dolgozunk, hetente egyszer 45 percben.

A gyerekek már mondatokban fejezik ki magukat.

Az órákon 99%-ban csak idegennyelven beszélünk!

Kis csoportos nyelvvizsgára felkészítés (10 éves kortól)

4-6 fős tanuló csoportokat indítunk heti egyszeri -felsőben igény szerint akár heti kétszeri- dupla órás (90 perces) foglalkozás keretén belül.

Mind a négy alapkészséget fejlesztjük, azaz írunk, olvasunk, beszélünk, hanganyagokat dolgozunk fel.
Mindvégig kiemelt nagy szerepet kap a szituációzás, a beszéd, amire az iskolában már csak a nagy létszám miatt sincs sok lehetőség. Kiegészíti az iskolai oktatást.
A kis létszám miatt mindenkinek lehetősége van maximális szóbeli gyakorlásra, fejlődésre, a nyelvtani hibák korrigálására; illetve az összes készség fejlesztésére, gyakorlására, hogy magabiztosan nyelvvizsgázhassanak.

Aki folyamatosan jár hozzánk ovis kortól, azok a gyerekek áltlában 8.osztály év végén, illetve 9. osztály első felében eredményesen teljesítenek bármely nemzetközileg elismert középfokú nyelvvizsgán és figyelmüket a mai felsőoktatásban elengedhetetlen második idegennyelv felé fordíthatják, illetve „minimális” kiegészítéssel felsőfokú vizsgát tehetnek.

A csoportot minimum 4 fő esetén indítjuk el!

Magánóra (4. osztályos kortól)

4. osztályos kortól egyéni foglalkozásokra is van lehetőség, heti 45, 60, 90 vagy kétszer 45, 60 percben. Ez lehet korrepetálás, amikor csak az iskolai tananyaggal foglalkozunk vagy külön foglalkozás is, amikor egy, az iskolaitól eltérő tankönyvből tanulunk. Természetesen utóbbi esetben is átnézzük az iskolai tananyagot.

Tetejére ↑