playschoolangol@gmail.com

+36 70 509 2747

Bemutatkozás

A PlaySchool nyelviskola 2011 szeptemberében nyitotta meg kapuit. Professzionálisan képzett, megalapozott szakmai múlttal rendelkező pedagógusokkal, 2 speciálisan felszerelt tanteremben, multimédiás tartalommal, minőségi játékokkal és eszközökkel folyik az oktatás.

Célunk, hogy a gyerekek megszeressék az angol nyelvet és már kiskorban napjaik szerves részévé váljon az idegen nyelv használata.

A mai világban kiemelkedően fontos a nyelvek ismerete,- hogy a későbbiekben- piacképes állást kapjanak/nagyobb eséllyel pályázzanak egy jobb állás reményében. Ezt, a 21. században elengedhetetlen tudást alapozza meg a korai nyelvtanulás.

A gyerekek 6 éves korukig a legfogékonyabbak a nyelvekre és kutatások pozitív eredményei bizonyítják, mekkora fejlesztő hatással van későbbi tanulmányaikra. Fiatal korban, amíg a tudatos tanulás nem áll rendelkezésünkre, az idegen nyelvoktatásban sem alkalmazhatóak a hagyományos oktatási módszerek. A legjobb, ha a gyerekek hétköznapi szituációk során kerülnek kapcsolatba a nyelvvel és nem tanulásként, hanem örömteli játékként élik meg a folyamatot.

Az óvodás kor a beszédelsajátítás szenzitív időszaka, ebben a korban a gyerekek nagyon fogékonyak az idegen nyelvekre is. Mivel számonkérés nélkül, játékokba integrálva sajátíthatják el azt, ezek a gyerekek szeretik az idegen nyelvet.

Minél korábban kezdünk el egy második nyelvet tanulni, annál nagyobb eséllyel alakul ki pozitív hozzáállás más nyelvek és kultúrák iránt, emellett megalapozhatjuk a későbbi nyelvtanulást.(Természetesen szorgalommal, kitartással a későbbiekben, akár „felnőtt fejjel” is érhetünk el sikereket.)

Az Európai országok között nagyon nagy eltérés van az idegen nyelvoktatás korosztályonkénti tanítási és tanulási szintjei között, melyeket még számos egyéb tényező is befolyásol: a csoport létszám, a pedagógus személyisége, az oktatási eszközök minősége, motiváltság, kreativitás, nyelvérzék, stb.

A PlaySchool nyelviskolában gyermeke kis létszámú csoportokban (4-8 fő), modern, de mégis családias, hangulatos, gyermekközpontú iskolában sajátíthatja el az alapokat, úgy, hogy egész órán játszanak és észre sem veszik, hogy közben (mennyit) tanulnak. Módszerünkkel olyan gyerekek is megtanulhatnak angolul, németül, akik szülei nem beszélnek nyelveket.

Az oktatókról bővebben

Császár Judit

Császár Judit vagyok, a PlaySchool Nyelviskola megálmodója és vezetője.

Mindig is szerettem kicsi gyerekekkel foglalkozni és mivel a kedvenc tantárgyam az angol volt, már 15 éves koromban elkezdtem angolra okítani a szomszéd gyerekeket. 

A szenvedély megmaradt, így tanítóképző angol szakot végeztem, közben harmadéves koromban a második félévben Angliában tanultam a Bath Spa University College-ban. Ez életem egyik legmeghatározóbb élménye volt.
A főiskola alatt és után „mindenféle” korosztályt tanítottam „mindenféle” iskolában: általános iskolásokat, kéttannyelvű képzésben készség tárgyakat, középiskolásokat, felnőtt tanfolyamokat tartottam, nyelvvizsgára készítettem fel gyerekeket, s felnőtteket egyaránt, de végül a gyerekek mellett tettem le a voksomat. 

Legmeghatározóbb munkahelyem a Helen Doron Early Engish Nyelviskola volt, ahol majdnem 7 évig erősítettem a tanári kart. Majd innen kiválva nyitottam meg saját nyelviskolámat, ahol többféle tanítási technikát –amelyeket tanulmányaim és munkáim során megtanultam, tapasztaltam- ötvözve, egy nagyon hatékony, játékos tanulásra épülő módszerrel tanítunk. Ez alsó tagozat 3. osztály végéig elkíséri gyermekeket, amikortól magántanulóként vagy igény szerint 2-3 fős kis csoportban tanulhatnak a velünk tovább. 

A célom egy olyan iskola volt, ahová én is szívesen beíratnám a gyermekemet, ahol a szülők óráról órára mérhetik gyerekeik tudását, ahol a pedagógus a gyerekért van, ahol családias a hangulat és ahonnan senki sem akar hazamenni.

Kesztyűs Tímea

Nagy Eszter

Tetejére ↑